Skip to main content

Litt om oss

Vestis betyr plagg eller klær på Latin

Vestiis.no ble startet i 2023 av Siste skrik AS, med en idé om å importere klær med høy kvalitet til en lav pris. Vi fokuserer i hovedsak på cashmere, som er det mest holdbare garnet. Mer om cashmere under.

Vi søker hele tiden etter produkter med høy kvalitet og som er rimelig for deg som kunde. Vi skal forsøke å kombinere god kvalitet og pris, slik at du er sikker på å handle noe du blir fornøyd med. 

Cashmere

Cashmere kommer fra hår og ikke fra ull. Cashmereull refererer til de fine fibrene som vokser som underpelsen hos noen typer geiter, som lever naturlig i eller er avlet for store høyder i verdens kalde regioner.

Kasjmirgeiter blir i hovedsak avlet fram i områder av verden der mulighetene for alternative inntektskilder, som fra industri og jordbruk, er sterkt begrenset. Derfor vil oppdrett av kasjmir-produserende geiter oppmuntre landsbyboerne til å bo i de samme landlige og nomadiske områdene, i stedet for å migrere til byer.

Changthangi, "'Changra"' eller Pashmina geit, er en geiterase som bor på platåene i Tibet, Nepal, deler av Burma og nærliggende områder av Ladakh i India

Changthangi, «Changra» eller Pashmina geit, er en geiterase som bor på platåene i Tibet, Nepal, deler av Burma og nærliggende områder av Ladakh i India

Hvorfor Cashmere

  • Varme: Isoleringseffekten er tre ganger høyere enn ull, og er super til å holde en jevn kroppstemperatur. Resultatet er et garn som holder deg varm – men ikke for varm.
  • Mykhet: Cashmerefibrenes diameter er veldig liten, noe som bidrar til at garnet er supertynt og det mykeste av alle typer garn.
  • Kløing: Tettheten av cashmerefibrene er mye høyere enn ull, og garnet oppleves ikke å klø. Det er på grunn av denne tettheten at cashmere rett mot huden bare oppleves som deilig og mykt, selv for de med sensitiv hud.
  • Tykkelse: På grunn av de isolerende egenskapene til cashmeregarnet kan en genser i cashmere være tynnere og lettere enn en genser i ull for å gi den samme varmeeffekten.
  • Krymping: Cashmere av høy kvalitet krymper ikke ved riktig vask og plagget vil beholde sin opprinnelige form år etter år.
  • Varighet: Plagg av høykvalitets cashmere kan vare i årevis så lenge det er vedlikeholdt på riktig måte.